Eerste blik Big Sur-functie2

Apple heeft officieel aangekondigd dat macOS Big Sur nu beschikbaar is, hoewel het nog steeds wordt uitgerold, dus het kan een paar minuten duren voordat het op je Macs verschijnt.

Apple’s officiële openbare release van macOS Big Sur zal eindelijk verschijnen op donderdag 12 november, slechts twee dagen nadat het bedrijf de tweede release-kandidaat aan ontwikkelaars had vrijgegeven na het “One More Thing”-evenement.


Ontwikkelaars zijn druk bezig om de laatste hand te leggen aan hun apps om te profiteren van nieuwe functies in ‌macOS Big Sur‌, de nieuwe Macs te ondersteunen met Apple’s eigen M1-chip die volgende week komt, en het vernieuwde macOS-ontwerp aan te vullen, en veel gebruikers zullen op zoek zijn naar een update van hun Macs zodra Big Sur beschikbaar is.

Hoewel Apple geen exacte tijd heeft gegeven voor de release van ‌macOS Big Sur‌, kunnen we een aantal weloverwogen gissingen doen op basis van Apple’s gelokaliseerde sites voor verschillende landen en eerdere releases.

Terwijl Apple de releasedatum in een groot deel van de wereld op 12 november vermeldt, vermelden gelokaliseerde sites voor sommige landen op het oostelijk halfrond de lanceringsdatum op 13 november, aangezien de lanceringstijd in die landen na middernacht zal komen.

Apple vermeldt met name een releasedatum van 12 november op zijn Indiase site, terwijl zijn Thaise site een releasedatum van 13 november vermeldt.

Gezien het feit dat die twee landen 90 minuten uit elkaar liggen qua tijdzones, komt dat relatief dichtbij, wat een venster suggereert tussen 9.00 uur en 10.30 uur Pacific Time. De meest waarschijnlijke releasetijd in dat venster zou 10:00 uur Pacific Time zijn, wat een gebruikelijke releasetijd is voor Apple. Een release op dat moment zou overeenkomen met 23.30 uur op 12 november in India en 1:00 uur op 13 november in Thailand. Deze zelfde methode ook nauwkeurig gelokaliseerd toen iOS 14 werd uitgebracht.

Het is echter vermeldenswaard dat grote macOS-releases van de afgelopen jaren meestal dichter bij 11:00 uur Pacific Time kwamen, dus het is zeker mogelijk dat het iets later kan zijn dan onze voorspelling van 10:00 uur

Er zijn geen garanties dat Apple zich aan zijn gebruikelijke release-timing houdt, maar gezien onze beste gok van 10:00 uur Pacific Time-release, is hier een overzicht van wat dat overeenkomt in andere tijdzones in de Verenigde Staten en over de hele wereld:

Honolulu, Hawaii — 8:00 uur HSTAanchorage, Alaska — 9:00 uur AKSTCupertino, Californië — 10:00 uur PSTVancouver, Canada — 10:00 uur PSTPoenix, Arizona — 11:00 uur MSTdenver, Colorado — 11:00 uur MSTChicago, Illinois — 12:00 uur. CSTNew York, New York — 13:00 uur ESTToronto, Canada — 13:00 uur ESTHalifax, Canada — 14:00 uur ASTRio de Janeiro, Brazilië — 15:00 uur BRTLondon, Verenigd Koninkrijk — 18:00 uur GMTberlin, Duitsland — 19:00 uur CETParis, Frankrijk — 19:00 uur CETKaapstad, Zuid-Afrika — 20:00 uur SASTHelsinki, Finland — 20:00 uur EETMoskou, Rusland — 21:00 uur MSKIstanbul, Turkije — 21:00 TRTDubai, Verenigde Arabische Emiraten — 22:00 GSTdelhi, India — 23:30 ISTJakarta, Indonesië — volgende dag 01:00 WIBShanghai, China — volgende dag 02:00 CST Singapore – – 2:00 uur SGT volgende dag Perth, Australië — 2:00 uur AWST volgende dag Hong Kong — 2:00 uur HKT volgende dag Seoel, Zuid-Korea — 3:00 uur KST volgende dag Tokyo, Japan — 3:00 uur JST volgende dagBrisbane, Australië – 04:00 AEST volgende dagAdelaide, Australië — 04:30 ACDT volgende dag Sydney, Australië — 05:00 AEDT volgende dagAuckland, Nieuw-Zeeland — 07:00 NZDT volgende dag

‌macOS Big Sur‌ is compatibel met de meeste machines van 2013 en later, zoals hieronder beschreven:

2015 en later MacBook2013 en later MacBook AirLate 2013 en later MacBook Pro2014 en later iMac2017 en later ‌iMac‌ Pro2014 en later Mac mini2013 en later Mac Pro

De update van het besturingssysteem biedt geen ondersteuning voor de volgende Macs waarop macOS Catalina kan worden uitgevoerd:

2012 en begin 2013 MacBook Pro2012 ‌MacBook Air‌2012 en 2013 ‌iMac‌2012 ‌Mac mini‌

Voor alle details over wat er nieuw is in ‌macOS Big Sur‌, moet je onze samenvatting bekijken die een grondige blik biedt op het vernieuwde ontwerp, updates voor belangrijke apps en andere nieuwe functies.

SharePlay, ProRes video, Auto Macro toggle, Lossless en Dolby Atmos Spatial Audio voor 孒omePod? en meer.

Met SharePlay kunt u uw scherm met anderen delen. Zo deel je je scherm via FaceTime.

Nieuw high-end model zal van Intel naar Apple silicium gaan.

Er wordt gezegd dat Apple Augmented Reality-brillen in de komende jaren zullen verschijnen. Dit is wat we tot nu toe weten.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *