Stop met het delen van mijn locatie in de privacyinstellingen

Delen is geweldig voor zaken als uw locatie als u op reis bent, fotoalbums voor familieaangelegenheden en agenda’s om iedereen gesynchroniseerd te houden. Maar er kan een moment komen dat u wilt stoppen met delen. Of het nu uw locatie, foto’s, agenda of iets anders is, hier: hoe u kunt stoppen met delen met iemand met wie u eerder hebt gedeeld.

Als je eerder je locatie met anderen hebt gedeeld en je wilt stoppen, kun je het delen van locaties op iPhone en iPad eenvoudig uitschakelen.

Ga naar Instellingen > Privacy > Locatiediensten en zet de schakelaar uit voor Deel mijn locatie.

U kunt het delen van locaties ook uitschakelen in de Zoek mijn-app en alleen voor bepaalde mensen. Bekijk onze tutorial om te stoppen met het delen van je locatie voor deze andere opties.

Misschien heb je een gedeeld album in Foto’s dat je niet meer wilt delen. Of het nu met iemand in het bijzonder is of met iedereen met wie je eerder hebt gedeeld.

Op iPhone, open Foto’s, ga naar de Albums tabblad, en kies de Gedeeld album.Op Mac, open Foto’s en kies de Gedeeld album aan je linker kant.

Tik of klik vervolgens op de contact icoon bovenaan en voer een van de volgende handelingen uit:

Schakel de schakelaar uit of verwijder het vinkje uit het vakje voor openbare website. Degenen met een link ernaar kunnen het album niet bekijken op iCloud.com. Selecteer een persoon om te stoppen met delen met hen. Kies de naam van de persoon en kies Abonnee verwijderen.Het gedeelde album verwijderen als u het album volledig wilt verwijderen. Hiermee wordt het fotoalbum van uw apparaat verwijderd, samen met iemand anders waarmee u het deelt. Als je de foto’s in een ander album of in je bibliotheek hebt staan, blijven die foto’s intact.iPhone-foto's Stoppen met het delen van een album

Voor meer informatie over het verwijderen van iemand uit een gedeeld album, bekijk onze tutorial om te stoppen met het delen van albums in Foto’s.

Als je een agenda en de bijbehorende afspraken niet langer wilt delen, open je de Agenda-app.

Tik op de iPhone op de Info pictogram naast de kalendernaam. Selecteer de persoon en tik op Stop met delenKies op de Mac de agenda in de lijst aan de linkerkant. Klik op de contacten icoon rechts van de naam, selecteer de persoon en druk op je Verwijderen

Je kunt de instelling voor openbare agenda’s ook uitschakelen als je deze liever niet meer volledig deelt.

iPhone-agenda delen

Je kunt ook onze volledige tutorial bekijken om te stoppen met het delen van je agenda’s.

U kunt het delen van activiteiten op uw iPhone of Apple Watch in slechts een paar tikken stoppen.

Open op de iPhone de Fitness app en selecteer de Delen Kies de persoon en kies Mijn activiteit verbergen of Verwijder vriend.Op Apple Watch, open de Activiteit app en veeg naar rechts naar de Delen Selecteer de persoon en kies Mijn activiteit verbergen of Verwijder vriend.Activiteit verbergen en vriend verwijderen op Apple Watch

Bekijk onze volledige instructies voor het verwijderen van het delen van activiteiten van Apple Watch.

Je kunt jezelf uit een Family Sharing-groep verwijderen zolang je niet de Family Organizer bent en ouder bent dan 13 jaar.

Op iPhone, open Instellingen > Apple-ID > Gezinsdeling. Kies je naam en tik op Familie verlaten.Op Mac, open Systeem voorkeuren > Gezinsdeling. Selecteer uw naam en klik op de mintekenFamilie op Mac verlaten

Als je een andere persoon wilt verwijderen of voor meer informatie, bekijk dan onze instructies voor het verwijderen van een gezinslid of jezelf uit Delen met gezin.

Misschien bevindt u zich in een situatie waarin u iets slechts voor een korte tijd of bepaalde mensen wilt delen. En als dat verandert, zou deze tutorial je moeten helpen om te stoppen met delen wat je nodig hebt, wanneer dat nodig is.

Heeft u problemen ondervonden bij het uitschakelen van het delen van iets op uw apparaat? Laat het ons weten in de reacties hieronder, of op Twitteren hoe u het probleem hebt opgelost.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *