apple id account verwijderen deactiveren

Apple heeft een nieuwe website voor gegevens en privacy gelanceerd waarmee gebruikers een kopie kunnen aanvragen van alle gegevens die zijn gekoppeld aan hun Apple ID-accounts die het bedrijf op zijn servers bewaart. De pagina biedt ook opties om een Apple ID verwijderen of deactiveren door de onderstaande stapsgewijze instructies te volgen.


Hoewel elke klant overal een Apple ID-account kan verwijderen, zegt Apple dat de mogelijkheid om een ​​Apple ID-account te deactiveren beperkt is tot accounts met locaties die zijn ingesteld in de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Apple is van plan de deactiveringsoptie “in de komende maanden” over de hele wereld uit te rollen.

Houd er rekening mee dat het verwijderen van een Apple ID-account en alle bijbehorende gegevens een permanente, onomkeerbare* actie is. Nadat uw account is verwijderd, kan Apple uw account niet meer heropenen of reactiveren of uw gegevens herstellen en heeft u geen toegang meer tot de onderstaande inhoud en services.

Alle resterende Apple Store-afspraken en ondersteuningsaanvragen worden geannuleerd, maar eventuele AppleCare-abonnementen die u mogelijk hebt gekocht, blijven geldig

Inhoud zonder Digital Rights Management, zoals iTunes-muziekaankopen, blijft normaal werken wanneer uw account wordt verwijderd of gedeactiveerd. Alle DRM-vrije inhoud die is opgeslagen in de iCloud-muziekbibliotheek is echter niet toegankelijk of afspeelbaar.

Als u van plan bent uw Apple ID voorlopig niet te gebruiken, maar in de toekomst wellicht, raadt Apple u aan uw account waar mogelijk tijdelijk te deactiveren in plaats van deze te verwijderen. Apple ID’s kunnen opnieuw worden geactiveerd door contact op te nemen met Apple Support en de unieke toegangscode te verstrekken die tijdens de deactivering is ontvangen.

Apple raadt u ook aan de volgende stappen te nemen voordat u een verzoek tot verwijdering of deactivering van uw account indient:

Meld u af bij al uw apparaten om problemen te voorkomen met apps die uw Apple ID-account of iCloud gebruiken. Als uw account is verwijderd, kunt u niet uitloggen bij iCloud of het activeringsslot van Zoek mijn iPhone uitschakelen op uw apparaten. Als u vergeet uit te loggen, kunt u uw apparaat mogelijk niet gebruiken wanneer uw account is verwijderd. Open een webbrowser op uw Mac, pc of iPad en ga naar privacy.apple.com. De optie is niet beschikbaar op de iPhone.

Voer uw Apple ID-e-mailadres en wachtwoord in. Beantwoord eventuele beveiligingsvragen of autoriseer tweefactorauthenticatie op een ander apparaat als daarom wordt gevraagd.
krijg een kopie van uw Apple-gegevens

Selecteer op de Apple ID & Privacy-pagina Doorgaan.
ontvang een kopie van uw Apple-gegevens5

Onder Verwijder je accountselecteer Begin.
verwijder aan de slag

Selecteer een reden voor het verwijderen van uw account in het vervolgkeuzemenu, zoals ‘zeg ik liever niet’ en selecteer Doorgaan.
reden voor accountverwijdering

Bekijk de checklist met belangrijke dingen die u moet weten voordat u uw account verwijdert en selecteer Doorgaan.
eerste checklist voor accountverwijdering

Bekijk de voorwaarden voor verwijderen, vink het vakje lezen en akkoord aan en selecteer Doorgaan.
voorwaarden voor accountverwijdering

Kies hoe u accountstatusupdates wilt ontvangen: het e-mailadres dat is gebruikt om de Apple ID aan te maken, een ander e-mailadres of per telefoon. Selecteer vervolgens Doorgaan.
hoe te bereiken

Druk, download of noteer de unieke toegangscode die nodig is om contact op te nemen met Apple Support met betrekking tot uw verzoek, ook als u van gedachten wilt veranderen over het verwijderen van het account gedurende een korte periode nadat het verzoek is ingediend. Selecteer vervolgens Doorgaan.
verwijderen schrijf code op

Voer de toegangscode in om te bevestigen dat je deze hebt ontvangen. Selecteer vervolgens Doorgaan.
voer de code in om door te gaan

Bekijk de lijst met belangrijke details nog een keer en selecteer Account verwijderen.
verwijder account rode knop

Apple bevestigt dat het werkt aan het verwijderen van uw account op de website en in een e-mail. Apple zegt dat het proces tot zeven dagen kan duren. Uw account blijft actief terwijl de verificatie bezig is.
bezig met verwijderen

Onthoud om afmelden van de Apple ID op alle apparaten en webbrowsers voordat het account wordt verwijderd. Open een webbrowser op uw Mac, pc of iPad en ga naar privacy.apple.com. De optie is niet beschikbaar op de iPhone.

Voer uw Apple ID-e-mailadres en wachtwoord in. Beantwoord eventuele beveiligingsvragen of autoriseer tweefactorauthenticatie op een ander apparaat als daarom wordt gevraagd.
krijg een kopie van uw Apple-gegevens

Klik op de Apple ID & Privacy-pagina op Doorgaan.
ontvang een kopie van uw Apple-gegevens5

Onder Deactiveer je accountselecteer Begin.
deactiveren aan de slag

Selecteer een reden voor het deactiveren van uw account in het vervolgkeuzemenu, zoals ‘zeg ik liever niet’ en selecteer Doorgaan.

Bekijk de checklist met belangrijke dingen die u moet weten voordat u uw account deactiveert en selecteer Doorgaan.

Bekijk de voorwaarden voor deactivering, vink het vakje Lezen en akkoord aan en selecteer Doorgaan.
deactiveringsvoorwaarden

Kies hoe u accountstatusupdates wilt ontvangen: het e-mailadres dat is gebruikt om de Apple ID aan te maken, een ander e-mailadres of per telefoon. Selecteer vervolgens Doorgaan.
hoe te bereiken

Druk, download of noteer de unieke toegangscode die nodig is om contact op te nemen met Apple Support met betrekking tot uw verzoek, ook als u uw account op elk moment opnieuw wilt activeren. Selecteer vervolgens Doorgaan.
deactiveer code

Voer de toegangscode in om te bevestigen dat je deze hebt ontvangen. Selecteer vervolgens Doorgaan.
voer de code in om door te gaan

Bekijk de belangrijke details nog een keer en selecteer account deactiveren.
rode knop deactiveren

Apple bevestigt dat het werkt aan het deactiveren van uw account op de website en in een e-mail. Apple zegt dat het proces tot zeven dagen kan duren. Uw account blijft actief terwijl de verificatie bezig is.
bezig met deactivering

Onthoud om afmelden van de Apple ID op alle apparaten en webbrowsers voordat het account wordt gedeactiveerd.

Deze nieuwe opties voldoen aan de vereisten van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie, die vanaf 25 mei van kracht wordt, maar Apple is van plan ze over de hele wereld beschikbaar te maken.

* U kunt gedurende een korte tijd een unieke toegangscode invoeren die door Apple is verstrekt tijdens het verwijderingsproces, mocht u van gedachten veranderen over het verwijderen van uw account. Apple zal u op de hoogte stellen wanneer uw account onomkeerbaar is verwijderd.

SharePlay, ProRes video, Auto Macro toggle, Lossless en Dolby Atmos Spatial Audio voor 孒omePod? en meer.

Met SharePlay kunt u uw scherm met anderen delen. Zo deel je je scherm via FaceTime.

Nieuw high-end model zal van Intel naar Apple silicium gaan.

Er wordt gezegd dat Apple Augmented Reality-brillen in de komende jaren zullen verschijnen. Dit is wat we tot nu toe weten.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *