Wil of hoef je geen e-mails meer te ontvangen in de macOS Mail-app? Als dat het geval is, kunt u zich afmelden bij Mail op uw Mac en stopt het synchroniseren van uw e-mails met uw account.

Afhankelijk van hoe lang u uitgelogd wilt blijven, kunt u zich tijdelijk afmelden bij Mail of u kunt uw e-mailaccount volledig van uw computer verwijderen.

We laten u zien hoe u beide kunt doen.

Wat is het verschil tussen uitloggen bij de Mail-app en uitloggen bij webmailservices?

Als je uitlogt bij de Mail-app van Apple, wil je dat e-mailaccount eigenlijk niet snel op je computer gebruiken. Dat komt omdat uitloggen bij een e-mailclient zoals Mail betekent dat u geen e-mails met dit account op uw computer wilt verzenden en ontvangen en dat u de e-mails die naar uw Mac zijn gedownload, niet wilt bewaren.

Het uitloggen van webmail is daarentegen anders. Wanneer u zich afmeldt bij een webmailservice, zoals Gmail, verwijdert u in feite gewoon een cookie in de browser die uw sessiegegevens bewaart. Aangezien uw browser uw e-mails niet downloadt of bewaart, betekent uitloggen bij webmail veel.

Uitloggen bij Mail op een Mac

Je kunt uitloggen bij Mail met de Mail-app zelf op je Mac. Volg gewoon de onderstaande stappen:

  1. Open de Mail-app.
  2. Klik op de E-mail > Accounts optie bovenaan.
  3. Selecteer aan de linkerkant het e-mailaccount waarvan u wilt uitloggen.
  4. vink de uit Mail optie aan de rechterkant.
    Afmelden bij Mail op een Mac

Dat specifieke e-mailaccount is nu uitgeschakeld en de Mail-app kan het nu niet meer gebruiken. Als of wanneer u het account opnieuw inschakelt, downloadt de Mail-app alle berichten op de server die nog niet zijn gesynchroniseerd met uw computer.

Hoe permanent een e-mailaccount in Mail op een Mac te verwijderen

U kunt uw e-mailaccount permanent verwijderen als u het niet meer op uw Mac wilt gebruiken.

Dat doe je in de Mail-app als volgt:

  1. Start de Mail-app.
  2. Klik op de Mail menu bovenaan en selecteer rekeningen.
  3. Kies aan de linkerkant het account dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op de Verwijderen (-) teken onderaan om het account te verwijderen.
    Een e-mailaccount verwijderen uit Mail op een Mac

Mail zal je geselecteerde account volledig verwijderen, evenals alle gedownloade e-mails die eraan gekoppeld zijn van je Mac.

Gerelateerd: De 6 beste e-mailapps voor Mac

Hoe u zich opnieuw kunt aanmelden bij Mail op een Mac

Als u uw e-mailaccount opnieuw wilt gebruiken met Mail, kunt u dat op de volgende manieren doen.

Log terug in op Mail als u uw account heeft verwijderd

Als je alleen bent uitgelogd van je e-mailaccount en je het account nog niet volledig hebt verwijderd, kun je je als volgt weer aanmelden bij je account:

  1. Klik bovenaan op het Apple-logo en selecteer Systeem voorkeuren.
  2. Klik Internetaccounts.
  3. Selecteer het e-mailaccount waarvoor u e-mails wilt inschakelen en vink . aan Mail aan de rechterkant.

Je e-mails zouden moeten verschijnen in de Mail-app.

Log weer in bij Mail als je je account hebt verwijderd

Als u uw e-mailaccount van uw Mac hebt verwijderd, moet u deze eerst opnieuw toevoegen met de standaardaanmeldingsprocedure om vervolgens de Mail-app te gebruiken.

We hebben een artikel waarin wordt beschreven hoe u een e-mailaccount aan Mail toevoegt, en u kunt de stappen daar volgen om uw account opnieuw aan uw Mac toe te voegen.

Ongebruikte e-mailaccounts verwijderen uit de Mail-app

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u zich wilt afmelden bij een e-mailaccount in Mail. Hoe dan ook, de bovenstaande gids zou u in een paar eenvoudige stappen moeten leren hoe u dat kunt doen.

Mail is inderdaad een geweldige e-mailclient voor macOS, en hoe meer je erover leert, hoe beter je je inkomende en uitgaande e-mails kunt beheren.